Deli

I vår deli kan ni hitta utvalda grekiska produkter som vi själva har valt ut mycket noggrant och med stor omsorg för att kunna erbjuda unika smaker av högsta kvalitet till ett riktigt bra pris. Vill du veta mer? Kom gärna och prata med oss eller ring! Vi älskar att berätta om dessa gömda skatter.

The Guvernor – Limited edition

En av världens mest exklusiva olivolja & först i världen att klassificeras som hälsoolivolja. Tre generationer av familjen Dafnis sköter om de uråldriga olivträden “Lianolia” i familjens olivlundar. För att producera en riktigt enastående Extra Virgin olive oil (EVOO) räcker det inte bara att följa godkända riktlinjer. Till exempel bör enligt riktlinjerna den maximala temperaturen för oliverna under oljepressning inte överstiga 27°C. Produktionsvolymen är liten, mellan 7 000 – 9 000 flaskor av The Limited Edition och mellan  9000 – 11 000 flaskor av Premium Edition. Familjen Dafnis har fullständig kontroll över hela olivoljeproduktionsprocessen så att de med säkerhet kan garantera den exceptionella kvaliteten på oljan. Varje enskild flaska av The Governor är manuellt numrerad.

Svart och vit tryffelolja – Natural history museum of Meteora and mushroom museum

Jungfruolivolja smaksatt med svart eller vit tryffel. Perfekta att ringla över äggröran eller pastan. Svart tryffel – 159 kr. Vit tryffel – 164 kr.

Sparta olivolja

Extra jungfruolivolja producerad i Peloponnesos, Grekland. Oliverna plockas tidigt på säsongen samt kallpressas vid låg temperatur för att nå högsta kvalitet och sin intensiva smak.

  • 500 ml – 89 kr
  • 1000 ml – 149 kr
Gold Elasion olivolja

Högkvalitativ extra junfruolivolja med en rik och fruktig doft samt en hög pepprighet. Producerad från Koroneiki olivträd på Kreta. 5 liter – 499 kr

Konos – jungfruolivolja

Olivolja producerad i norra Grekland. Olivolja med en stark och en exceptionellt bitter smak tillsammans med fruktiga aromer. Säljs i en förpackning med tapp. 1 liter – 159 kr

Oleus premium

Extra jungfruolivolja med maximal surhetsgrad 0,5 % från handplockade Koroneiki oliver. Olivoljan har en djup ljusgrön färg och med en fruktig och bittersöt smak. Oleus premium produceras i området Messinia i södra Peloponnesos. Olivoljan kan även köpas i en fin trälåda, vilket passar perfekt för den som vill köpa en gåva. 500 ml – 149 kr.

Galaxy – balsamicokräm

Krämig balsamvinäger med smakerna granatäpple och fikon. Passar utmärkt som dressing eller en smakfull dekoration. 250 ml – 39 kr.

Salt Odyssey

Naturligt flingsalt från Messolonghi i smakerna basilika & vitlök, oregano och söt paprika. Flingsaltet ligger i fina askar perfekta att ge bort i present. 64 kr.

Salt Odyssey

Naturligt flingsalt från Messolonghi i smakerna naturell, citron och svart salt färgat med bläck från bläckfisk. Flingsaltet ligger i fina askar perfekta att ge bort i present. 64 kr.

Salt Odyssey – A journey of salts

Ett urval av fyra örtsalter samlade i en förpackning. 149 kr.

The Guvernor – Premium

The Governor  – Limited Edition EVOO 695 kr

The Governor – Premium Edition EVOO 595 kr

The Governor – Tasting Experience 149 kr 

Sparta oliver och olivpasta

Kalamonoliverna odlas i Sparta, Grekland. Oliverna ligger i en lag med olivolja, vinäger och havssalt. Olivpastan är smaksatt med oregano, vinäger och vitlök.

  • Oliver 330 g – 49 kr
  • Oliver 1 kg – 149 kr
  • Oliver 5 kg – 645 kr
  • Skogshonung med timjan 1kg – 215 kr

Konos Filoso – jungfruolivolja

Olivolja producerad i norra Grekland. Olivolja med en stark och en exceptionellt bitter smak tillsammans med fruktiga aromer. 250 ml – 139 kr

Meleagros honung

Prisvinnande (Great taste awards 2017 & 2018) grekisk timjanhonung, plockas med stor omsorg från noga utvalda timjanfält i grekiska fastlandet. Honungen har en intensiv doft och en ljus bärnstensfärg. 450 g – 159 kr.

Taygetos honung

Honung med smak av apelsin som ger den en söt smak och en karakteristisk apelsinarom. 960 g – 204 kr.

Eukalyptushonung med en frisk smak och anti-inflammatoriska egenskaper. 960 g – 215 kr.

Taygetos honung

Timjanhonung tros vara en utav dem bästa i världen med en tjock konsistens, unik eftersmak och gul färg. 450 g – 99 kr.

Messina balsamico

Ekologisk vitvinsvinäger gjord på vindruvor från Peloponnessos, Grekland. 250 ml – 45 kr.

Blog at WordPress.com.

%d